Schutterij Sint Martinus Megchelen

OVER ONS

Megchelen is een levendig kerkdorp met een duizendtal inwoners in de gemeente Oude IJsselstreek en aan drie zijden grenzend aan Duitsland. Het heeft een rijk verenigingsleven en één van die verenigingen is ‘Schutterij Sint-Martinus’.

De schutterij werd opgericht in 1936 en bestaat uit een tamboerkorps, vendeliers, marketentsters en schutters. Het gilde organiseert jaarlijks verschillende activiteiten, waaronder het Paasvuur, de Sint-Maartenoptocht en de Bingo op derde Kerstdag. Aan diverse evenementen verlenen we medewerking, zoals de Sinterklaasintocht en desgewenst worden er serenades gebracht.

Verder is de schutterij aangesloten bij regionale overkoepelende verenigingen Kring de Achterhoek, Gelderse Federatie st. Hubertus en het Euregio Rijn-Waal schutterstreffen. Deze verenigingen organiseren jaarlijks een concours waar onze schutterij meestrijd in verschillende wedstrijden.

Het hoogtepunt van het jaar is de kermis in het tweede weekend na Pinksteren, met het traditionele koningsschieten.

De koning van 2023 is Tom Venhorst. Het is hem afgelopen kermis, na een spannende strijd, gelukt om de romp met een gemikt schot naar beneden te halen.

Ook de jeugd kan actief deelnemen in ons korps. Voor het tambourkorps bieden we professionele begeleiding met de mogelijkheid tot het behalen van een muziekdiploma. Ook hebben we een gezellige groep jeugdvendeliers, waarbij altijd ruimte is voor nieuwe leden in alle secties,
De oefenavond voor het tambourkorps is van kwart voor acht to half negen en het vendelkorps is van half 8 tot kwart over 8 op maandagavond bij Jan ter voert. De oefenavond voor het kruisboogkorps vindt plaats op donderdagavond. Heeft u interesse, loop gerust eens binnen of neem contact op met ons secretariaat.

Koningspaar 2023 met jeugdkoniging
Koningspaar Tom Venhorst met Pien Neienhuijsen